Sångarintervju: Markus

Berätta om din sångarbakgrund

marcusInnan jag gick med i HeVok hade jag visserligen spelat några instrument men aldrig sjungit i en klassisk kör tidigare. Under mina skolår så var jag med i skolkören en period, men det här är första klassiska kören för min del.

Hur gick det till när du gick med i HeVok?

Jag fick rådet av en närstående att söka, eftersom Hedvig är känd för sin musikverksamhet. Så jag tog kontakt med Ulf i vintras och han berättade om sin vokalensemble och verksamheten. Därefter fick jag provsjunga en enkel sång och göra lite enkla övningar – vilket gick bra. Senare fick jag grundläggande sånglektioner av Ulf personligen och en del musikteorisk breddning, vilket hjälpte mig att snabbare komma in i kören.

Hur är det att sjunga i HeVok?

Det är en trivsam stämning, med en stor blandning av människor. Att sjunga med rätt mekanismer gör verkligen en stor skillnad gentemot vad jag trodde sång var tidigare. Det blir helt plötsligt så mycket roligare. Vår dirigent Ulf är glad och har humor och blickar alltid framåt. Han engagerar alla i arbetet, får in alla i det musikaliska sammanhangen – även de extra ambitiösa körmedlemmarna som får sjunga lite solo eller spela orgel. Han gör på så sätt att alla känner sig värdefulla. Jag trivs i kören – går oftast hem från repen med ett leende på läpparna. Det är roligt att vara där helt enkelt.