Sångarintervju: Karin

Berätta om din sångarbakgrund

karinJag har alltid sjungit. Jag började i barnkör vid 5 års ålder, gick i musikklass med körinriktning från årskurs 4 till och med studenten. Efter gymnasiet gick jag en tvåårig folkhögskoleutbildning i klassisk sång, har tagit sånglektioner privat och sedan hamnade jag här i HeVok! Jag kan tillägga att jag spelat lite instrument på fritiden också, framför allt tvärflöjt, och var länge medlem i en blåsorkester.

Hur gick det till när du gick med i HeVok?

Jag såg en annons på baksidan av ett konsertprogram. Sångare söktes till en kör som skulle starta i Hedvig Eleonora Kyrka, en kör som skulle vara ambitiös och inriktad på utveckling. Exakt hur det var formulerat minns jag inte längre, men ambition och utveckling fastnade hos mig. Jag sökte, och kom med! Jag chansade på att det kunde bli ganska bra, men det blev faktiskt mycket bättre än jag trodde.

Hur är det att sjunga i HeVok?

Jag trivs väldigt bra i kören. Det finns en otrolig energi här som jag inte hittat på särskilt många andra ställen! Mycket av energin och prestigelösheten tror jag beror på vårt stora fokus på ständig utveckling, att vi aldrig står stilla bara för att vi är bra. Vi kan alltid bli bättre, så varför inte? Vår dirigent Ulf är energisk, nitisk och otroligt positiv. Jag gillar dirigenter som inte lämnar något åt slumpen, utan faktiskt vill skapa något fantastiskt, istället för att göra något halvdant. En sådan ambitiös dirigent är Ulf! Dessutom är kyrkan fantastisk att sjunga i. Det är nästan synd att beskriva den i ord, den måste upplevas!