Mer om oss

altotenor
Altar och tenorer 2011.

Hedvig Eleonora Vokalensemble startade under hösten 2011 i Hedvig Eleonora församling. Kören har en inriktning mot klassisk musik, och vi har de senaste åren sjungit bland annat Mozarts Requiem, Kröningsmässa, och Vesper K.339, Otto Olssons Te Deum, Lars-Erik Larssons Förklädd Gud, Faurés Requiem, och Bachs Actus Tragicus-kantat BWV 106. Vi har också sjungit musikal, gospel och opera, mycket svensk körlyrik, nyare musik av till exempel Eric Whitacre, och tidig kyrkomusik. Hösten 2018 och våren 2019 gjorde Hedvig Eleonora Vokalensemble den internationellt uppmärksammade Avicii-mässan.

Att vara med i Hevok är en seriös utbildning för dig som verkligen vill lära dig att använda din röst. Körens kvalitetsmål är högt men realistiskt.

Kören har också som mål att främja kontakter mellan människor som har sången gemensamt. När vi började samlade vi studenter från alla Stockholms lärosäten. Vi fick ihop ett underbart gäng som fungerar utmärkt socialt, även om inte alla studerar just nu. Kören har blivit en mötesplats för vuxna, oavsett yrke.

De senaste åren har vi också gett konserter i Budapest, Berlin, Verona och Lissabon.

Kören repeterar i Hedvig Eleonora kyrka onsdagar kl 18.20-20.50.

Mellan rep i Budapest.
Från Mozarts Requiem den 5 november 2017. Foto: Natasha Svanefjord

Hedvig Eleonora kyrka

Hedvig Eleonora kyrka ligger mitt i stan, vid Östermalmstorg. Det är en mycket aktiv församling med en rik tradition av konst och musik. Läs mer på Hedvigs egen hemsida.